top of page
Keresés
  • Eva Greenhat

Leggyakoribb kérdések

Frissítve: 2019. aug. 26.

MIKOR ÉRDEMES IZRAELBE LÁTOGATNI?


Kétségtelenül a legkellemesebb időszakok a tavaszi és őszi hónapok. (Márciustól június elejéig és aztán szeptembertől novemberig). Az idő általában meleg, de már nem forró, viszonylag ritkán várható eső, a tenger hőmérséklete még mindig fürdésre alkalmas. Hátránya ennek az időszaknak, hogy mindenki más is így gondolja, tehát a turistalátványoságok, nemzeti parkok gyakran zsúfoltak.

A téli hónapok (decembertől februárig) gyakran lehetnek hidegek és esősek, erre viszonylag kevésbé számítanak a látogatók. Egyik kedvenc kérdés: na ja, de mennyire hideg? :-) Valóban, a hőmérséklet lehet, hogy 3-15 fok körül mozog, de egyrészt városonként nagyon változó (például Tel Aviv melegebb és a levegő páratartalma is magasabb, Jeruzsálemben viszont metsző szelek fújhatnak), másrészt pedig a lakásokban, szállásokon, szállodákban általában nincs központi fűtés, vagy az ablakokon hőszigetelés.

A nyári hónapok (júniustól augusztusig) nagyon melegek, csak a legelszántabbaknak ajánlott.

Mindakét időszaknak viszont előnye, hogy jóval kevesebb turista van, tehát a sorbanállások időtartama, helyek zsúfoltsága is jóval elviselhetőbb


AZ ÁRAK PER FŐRE VAGY A TÚRÁRA SZÓLNAK_

Az egyeztetett árak napi díjat jelentenek, tehát a résztvevő túrázók létszámától függetlenek. Nem tartalmazzák az utazás költségeit, belépőket, és természetesen az étel, ital fogyasztást valamint egyéb vásárlást.


LEHET-E SZERVEZETT, CSOPORTOS TÚRÁHOZ BECSATLAKOZNI?

A Magyarországról érkezett csopotos utak magyar utazási irodák által szervezettek, amelyben az utazók egy befizetett pénzösszeg fejében vesznek részt. Ennek sem szervezésében, a résztvevők kiválasztásában, illetve plussz érdeklődők,utazók hozzáadásában nincs befolyásom. Ez már csak olyan gyakorlati és logisztikai kérdések miatt is problémás lehet, mint belépő jegyek, biztosítás, stb.

.

86 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page