top of page

Jeruzsálem Óváros Túra - Teljes Nap

Jeruzsálem egy kikötő város az örökkévalóság partjain, ahogy Yehuda Amichai híres izraeli költő említi meg. Az örök város, három világvallás bölcsője. Fedezzük fel együtt ezt a gyöngyszemet!

PROGRAM LEÍRÁS:​

 1. Túránkat az Olajfák hegyén kezdjük, egy hely, ami jelentős mind a három monoteisztikus vallás számára. Egyedülálló kilátással az Óvárosra, egy ősi zsidó temetőre, a többszáz éves falakra. Innen Jézus utolsó hetének helyszíneit követve megtekintjük a Dominus Flevit templomot, Gecsemané kertjét, az Elárulás barlangját és Mária Sírját. 

 2. Az Oroszlános kapun keresztül érkezünk meg az Óvárosba, ahol végighaladunk a Via Dolorosán (Szenvedés útja), miközben útba ejthetjük Mária születési helyét a (görög othodox és katolikus tradíció szerint), Bethesda medencéket, egy csodás gyógyítás helyszínét. 

 3. A Via Dolorosa utolsó állomása a lenyűgöző Szent Sír Bazilika, amely magába foglalja a keresztre feszítés helyét (Golgotha) és Jézus sírját. (Alternatív változatként meglátogathatjuk a Sírkertet.)

 4. Természetesen nem hagyhatjuk ki az arab piac túláradó forgatagát, a különös illatokat, színeket és ízeket sem! Alkalmunk nyílik ajándéktárgyak és emlékek beszerzésére egy jó kis alkudozással egybekötve. 

 5. Utunkat a lebilincselő Dávid Tornya mellett elhaladva a Zsidó Negyed felé folytatjuk. Bebarangolhatjuk a hely nyugalmas utcácskáit, ahol a múlt és jelen, az ősi és új történelem izgalmasan fonódik össze. Elhaladunk a Hurva Zsinagóga mellett, ahol bepillantást nyerünk az orthodox zsidók különös világába. Időutazáson veszünk részt a római Cardo segítségével. 

 6. Túránk utolsó állomása a legszentebb zsidó hely a világon: a Siratófal. Mielőtt elérünk oda és elhelyezzük imáinkat a fal réseibe, pazar kilátásunk lesz a Templom Hegyre, a tündöklő aranykupolás Szikladómra.

 

Egyéb óvárosi látnivalók, amelyek extraként a túrához adhatók, illetve alternatívák lehetnek:
- Fal séta a Jaffa Kaputól a Sion Kapuig
- Sion Hegy (Dávid király sírja, Elszenderülés Temploma, Utolsó Vacsora Terme)
- Dávid király városa
- Nyugati Fal Alagút
- Templom Hegy

A FELTÜNTETETT ÁRAK NEM TARTALMAZZÁK AZ UTAZÁS KÖLTSÉGEIT ÉS BELÉPŐ JEGYEKET.

For more information call me at
+972 54-327-1683 or write to me
clock-icon.png

TELJES NAP

location-icon.png

NEVEZETESSÉGEK

 • Olajfák hegye

 • Oroszlános kapu

 • Via Dolorosa

 • Szent Sír Bazilika

 • Piac

 • Dávid Tornya

 • Zsidó negyed

 • Siratófal

Kapcsolatfelvétel

Üzenetét elküldtük.

bottom of page