top of page

Jeruzsálem Óváros - Félnapos Túra

Ha megfeledkezem Rólad Jeruzsálem, bénuljon meg a jobb kezem! Zsoltárok 137:5 Évezredes kultúra, vallás, hit és zarándoklat. Egy hely, ahol a modern és az ősi, a szent és a hétköznapi keveredik!

PROGRAM LEÍRÁS:​

 1. Találkozási pontunk a Jaffa Kapu, innen lépünk be és ismerkedünk meg az Óvárossal.

 2. Utunkat az Örmény negyeden keresztül folytatjuk, ahol bepillantást nyerhetünk ennek a kis közöségnek az életvitelébe.

 3. A Sion Kapun keresztül érkezünk meg a Sion Hegyre, ahol meglátogathatjuk az Elszenderülés Templomát (Mária végső nyugvóhelye a katolikus tradíció szerint), az Utolsó Vacsora termét, és egy fontos zsidó szent helyet is: Dávid Sírját.       

 4. Következő állomásunk a Zsidó Negyed. Bebarangolhatjuk a hely nyugalmas utcácskáit, ahol a múlt és jelen, az ősi és új történelem izgalmasan fonódik össze.

 5. Elhaladunk a Hurva Zsinagóga mellett, ahol bepillantást nyerünk az orthodox zsidók különös világába. Időutazáson veszünk részt a római Cardo segítségével.

 6. Természetesen nem hagyhatjuk ki a zsidó vallás legfontosabb helyszínét: a Siratófalat. Mielőtt elérünk oda és elhelyezzük imáinkat a fal réseibe, pazar kilátásunk lesz a Templom Hegyre, a tündöklő aranykupolás Szikladómra.     

 7. Innen a Muszlim Negyedbe folytatjuk, ahol áthaladva az arab piacon alkalmunk nyílik ajándéktárgyak és emlékek beszerzésére egy jó kis alkudozással egybekötve.

 8. Ezután a keresztény vallásos helyekkel ismerkedve érintjük a Via Dolorosa (Szenvedés Útja) számos stációját. A Via Dolorosa utolsó állomása a lenyűgöző Szent Sír Bazilika, amely magába foglalja a keresztre feszítés helyét (Golgotha) és Jézus sírját. Innen visszatérünk kiindulási pontunkhoz, a Jaffa Kapuhoz. 

A FELTÜNTETETT ÁRAK NEM TARTALMAZZÁK AZ UTAZÁS KÖLTSÉGEIT ÉS BELÉPŐ JEGYEKET.

For more information call me at
+972 54-327-1683 or write to me
clock-icon.png

FÉLNAP

location-icon.png

NEVEZETESSÉGEK

 • Jaffa Kapu

 • Örmény negyed

 • Sion Hegy

 • Zsidó negyed

 • Siratófal

 • Piac, Muszlim negyed

 • Via Dolorosa

Kapcsolatfelvétel

Üzenetét elküldtük.

bottom of page