top of page

Tel Aviv és Jaffó - Teljes Nap

’A város, amely sohasem alszik.’ Tengerpart, bárok, vendéglők, kultúra, graffiti és street art. Egy pár élmény, amit Tel Aviv tartogat a számunkra. 

PROGRAM LEÍRÁS:​

Jaffo Tel Aviv óvárosa vagy Tel Aviv Jaffo új városa? Hogy is van ez? Túránk első állomása Jaffo legmagasabb pontja, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az örökösen fejlődő és bővülő Tel Avivra.

 

Megismerkedünk a többezer éves kikötőváros izgalmas történetével, a kánanáita és egyiptomi régészeti leletektől kezdve, a Biblia segítségével végigkövetjük Jónás próféta és Péter útját. Bebarangoljuk a zegzúgos utcácskákat hangulatos kis galériákat felfedezve, valamint megkereshetjük csillagjegyünket a kívánságok hídján.  


A kikötői kávészünet után utunkat a Bolhapiac felé vesszük, ahol nem csak régiségeket illetve helyi divattervezők alkotásait találjuk meg, de megkóstolhatunk egy frissen csavart gránátalmalevet vagy limonádét is.


Egy rövidebb tengerparti séta után megérkezünk Neve Tzedekbe, az első zsidó negyedbe, ami Jaffo városán kívül épült. Nyomon követjük az első városalapítók izgalmas útját, megtudjuk, hogy az első vasútállomasból hogyan sikerült mára egy sikeres szórakoztatónegyedet kialakítani.


Következő állomásunk a Shalom Torony helyörténeti kiállítása, ahol korabeli fényképek és makettek segítségével épül fel szemünk előtt Tel Aviv. Az itt hallott ismereteinket aztán a pár utcányival arébb lévő Rothschild sétányon immáron a valóságban is megtapasztalhatjuk, az első kioszk, a Függetlenség Terme, a városalapítók emlékműve ma is látogatható. 


Tel Aviv, a Fehér Város, az UNESCO örökség részét képezi, mint a legtöbb Bauhaus épület egy területen. Természetesen, elengedhetetlen része Tel Aviv látogatásának az éjszakai élet, hangulatos bárok, éttermek felfedezése. 

 

A FELTÜNTETETT ÁRAK NEM TARTALMAZZÁK AZ UTAZÁS KÖLTSÉGEIT ÉS BELÉPŐ JEGYEKET.

For more information call me at
+972 54-327-1683 or write to me
clock-icon.png

TELJES NAP

location-icon.png

NEVEZETESSÉGEK: 

  • Jaffó óváros

  • Jaffói kikötő

  • Bolhapiac

  • Neve Tzedek

  • Shalom Torony

  • Rotschild sétány

Kapcsolatfelvétel

Üzenetét elküldtük.

bottom of page